İnönü Üniversitesi Dağcılık Topluluğu

Duyuru ve Haber Sayfası

  • Temmuz 2007
    P S Ç P C C P
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031  
  • Şu ana kadar toplam;

    • 13.882 ziyaretçi
  • Meta

Malatya İnönü Üniversitesi Dağcılık Kulübü İran Yolunda…

Posted by iudaks Temmuz 5, 2007

İnönü Üniversitesi Dağcılık ve Kış Sporları Kulübü (İÜDAKS) bugün yaptıkları basın açıklaması ile Mentis Kariyer sponsorluğunda 6-16 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirecekleri İran Demavend Dağı tırmanışı hakkında bilgi verdi.

Basın toplantısına sponsor firma Mentis Kariyer’e teşekkür ederek başlayan İÜDAKS başkanı Alper ARIS‘ın açıklamaları şöyle;

İnönü Üniversitesi Dağcılık ve Kış Sporları Kulübü olarak 2002 yılından beri faaliyet göstermekteyiz. İnönü Üniversitesi Dağcılık Kulübü olarak amacımız İnönü Üniversitesi öğrencilerine dağcılık sporunu tanıtıp, eğitim vermek, öğrenciler arasında doğa sevgisini ve çevre bilincini yaymak ve Dağcılık faaliyetlerinde üniversitemizi temsil edecek sporcuları yetiştirmektir. İşte bu amaçlar doğrultusunda yola çıkan kulübümüz, Türkiye’nin birçok dağına farklı sporcularla zirve faaliyetleri düzenlemiş ve şanlı bayrağımızla birlikte üniversite flamamızı Türkiye’nin en yüksek dağı olan Ağrı Dağı da dahil olmak üzere ülkemizin en önemli zirvelerinde gururla dalgalandırmıştır. Türkiye sınırları içinde yapılan bu anlamlı faaliyetlerden sonra İnönü Üniversitesi Dağcılık Kulübü olarak Ortadoğu’nun en yüksek zirvesi olan İran Demavend Dağı için çalışmalarımızı yapmış ve tırmanış için gerekli hazırlıklarımızı tamamlamış bulunmaktayız.

Popüler kültürün etkisiyle günümüzde “spor” denilince maalesef birçoğumuzun aklına yalnızca yarışma ağırlıklı spor dalları ve özellikle çok fazla ön planda olması nedeniyle “futbol” kavramı gelmektedir. Sporun bu kadar dar bir alan sıkıştırılması neticesinde birçok amatör branş ihmal edilmekte ve ilgisizlik sebebiyle hak ettiği önemi görmemektedir. Bütün bu olumsuzlukların ve yarışma sporlarının ön planda olduğu bir dönemde bir yarışma sporu yerine, paylaşım sporu olan dağcılığa vermiş olduğu destek ve daha büyük faaliyetler için bizleri cesaretlendiren Mentis Kariyer’e teşekkür ediyoruz. Ayrıca bu faaliyetin ortaya çıkmasında gerek fikir gerekse proje bazında bizden desteklerini esirgemeyen Türk Dili Bölümü hocalarından Sayın Ersin Aycan’a, Sosyoloji Bölümünden Sayın Bayram Kaçmazoğlu’na ve kulübümüz akademik danışmanı Sayın Metin Atambay hocamıza huzurlarınızda teşekkürü bir borç biliyoruz. Son olarak buraya kadar gelme zahmetinde bulunarak, projemizin tanıtımına katkıda bulunan ve dağcılık sporuna destek veren siz değerli basın mensuplarına şükranlarımızı sunuyoruz.

Alper Arıs’ın ardından söz alan Ahmet Demir ise faaliyet programı ile ilgili bilgiler verdi ve faaliyetin 6 Temmuz Cuma akşamı Malatya’dan hareket etmeleriyle başlayacağını ve 16 Temmuz günü tekrar malatya’ya dönmeleri ile son bulacağını belirtti ve faaliyet programının detaylarını basın mensuplarıyla paylaştı.

Son olarak söz alan Mentis Kariyer Eğitim Koordinatörü Zafer Demirci ise sadece öğretim yolu ile insanlar bilgi aktarmakla kalmayıp, spora ve sporculara da her zaman destek olacaklarını belirtip sporculara başarılar diledi.

Haber ile ilgili fotoğraflar;


5 Yanıt to “Malatya İnönü Üniversitesi Dağcılık Kulübü İran Yolunda…”

  1. levent said

    böylesine nitelikli ve farklı bi projeye hayat vermesi dolayısıyla mentiskariyeri tebrik etmeli…yenilikçi davrandığı aşikar..eğer öyle olmasaydı gidip bilmem kaçıncı kümeden dandik bi futbol takımına kol-kanat gerebilirdi..dağcılık kulübünü de tebrik ederim bu arada:D

  2. seyma said

    Çok güzel bir faaliyet olmasindan dolayi basta zafer hoca olmak üzere bütün mentis kariyer kurs merkezi çalisanlarini tebrik ediyorum

  3. çok güzel başarınızın devamını dileriz

  4. malatya said

    malatya, 3d malatya,malatya sanal tur

  5. saolun teşekürler

Yorum bırakın